Prajitura cu brânză de vaci: Rețeta clasică perfectă pentru o dulceață de neuitat

Lista ingredientelor necesare pentru aluatul de prăjitură este următoarea:

200 g unt sau margarină de calitate;

450 g de făină;

2 ouă;

120 g de zahăr;

O linguriță de praf de copt;

Un vârf de cuțit de sare.

Ingrediente pentru umplutura:

Vei avea nevoie de:

550 g de brânză de vaci;

Un vârf de cuțit de sare;

200g zahăr;

2 bucăți de ouă;

Două linguri de smântână.

Modul de preparare:

Freacă untul rece cu răzătoare pe o razătoare grosieră în făină, cernută cu praf de sare și praf de copt. Freacă această compoziție cu mâinile până ajunge la starea de făină grosolană. Bate ouăle cu zahărul până când devin spumoase și omogene. Adăugați acest mix la amestecul de unt și făină și frământați până când obțineți un aluat neted, moale și flexibil. Împarte aluatul în două părți și pune-le în pungă, trimite-le la congelator pentru o oră.

Prepară umplutura:

Folosind un blender submersibil, amestecă toate ingredientele pentru umplutură până când devin o compoziție omogenă. Dacă doriți, puteți adăuga în acest stadiu coaja de lămâie, stafide sau bucăți de caise uscate.

Rotiți o jumătate din aluat pe o suprafață presărată cu făină și transferați-l într-o formă de copt acoperită cu hârtie pentru copt, formând margini ridicate. Întinde umplutura peste aluat și răzuiește cealaltă jumătate de aluat cu răzătoarea deasupra. Coace prăjitura la o temperatură de 180 de grade timp de 30-40 de minute.

Permite prăjiturii să se răcească în tavă, apoi scoate-o și dacă dorești, presară cu zahăr pudră. Ca rezultat, prăjitura va fi extrem de delicată, moale, perfect pentru a fi servită la micul dejun alături de o ceașcă de ceai.

Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: