
Recomandări de la un fermier: „Am observat că roșiile răspund foarte bine la un îngrășământ natural, care are proprietăți similare cu cele ale îngrășămintelor comerciale.
Îl folosesc în grădina mea de mulți ani și nu m-a dezamăgit niciodată. Reteta mi-a fost dezvăluită de mătușa mea.
Umpleti un borcan de 3 litri cu apă călduță (neapărat stătută), apoi adăugați 1/2 pahar de zahăr și 100 g de drojdie dizolvată în apă. Acoperiți borcanul cu o pânză și păstrați-l într-un loc călduros. Agitați borcanul din când în când. Soluția este pregătită atunci când fermentarea a luat sfârșit.
Dizolvați un pahar din această soluție într-o găleată cu apă și apoi vărsați câte un litru la fiecare tufă de roșii. Aplicați acest îngrășământ de trei ori în timpul perioadei de crestere a plantelor și veți avea o recoltă generoasă. Tufele vor fi mari și rezistente, iar roșiile delicioase și frumoase.
Cel mai important este că roșiile vor putea fi recoltate chiar și în octombrie, în condițiile unui climat umed și rece.
Pe lângă fertilizarea corectă, trebuie să ai grijă de cultură și să o protejezi de boli și dăunători”, precum este indicat pe radiosimplu.ro.
BONUS: Cum să plantezi roșiile corespunzător:
Plantarea roșiilor este o etapă cheie în dezvoltarea lor. Dacă acordați atenție tehnicilor adecvate, veți putea oferi fructe pe tot parcursul verii.
Dacă urmați sfaturile oferite în acest articol, veți savura cu siguranță cele mai delicioase roșii, coapte la soare, din propria grădină.
Roșiile, de fapt, sunt ușor de crescut. Dar, iubesc căldura și nu suportă înghețul.
Aici este cum ar trebui să plantezi roșiile pentru sezonul următor:
În primul rand, achiziționați o plantă de roșii, pe care o veți planta ulterior în grădina dumneavoastra. În cazul în care aveți experiența necesară, puteți începe și cu semințe. Pentru semințe, este ideal să începeți într-o seră sau la o fereastra însorită aproxmativ o lună înainte de a le planta în grădina.
Plantele de roșii trebuie să fie expuse la lumină directă a soarelui cel puțin 7 ore pe zi. Roșiile trebuie să fie plantate în aer liber. Săpați o gaură adâncă, astfel încât întreaga plantă să fie acoperită de sol.
Adăugați capete de pește în gaură. Acestea pot fi găsite la măcelărie, de la un pescar sau într-un restaurant. În cazul în care nu aveți capete de pește, puteți folosi și spini, cozi, organe interne sau chiar coji de crab, homar și creveți.
În lipsa acestora, două mâini de făină de pește sunt o alternativă foarte bună.
Adăugați, de asemenea, două aspirine, pentru a întări sistemul imunitar al plantei, și 3-4 coji de ou de pui zdrobite, pentru a furniza plantei calciul necesar prevenirii putrezirii la sfârșitul anului.
Adăugați un pumn de făină de oase, o sursă excelentă de fosfor organic, vital pentru producerea florilor, care va crește numărul de fructe și va îmbunătăți conținutul de calciu din sol. În acest moment, gaura este pregătită pentru planta de rosii. Îndepărtați frunzele inferioare ale plantei și așezați-o în gaură.
Acoperiți cu sol în încă 3-4 cm deasupra plantelor.
Pentru a preveni bolile, împrăștiați îngrășământ pe plantă (aproximativ 1/3 dintr-o ceașcă).