12 Beneficii uimitoare ale uleiului de ricin la care probabil nu v-ati gandit

Uleiul de ricin este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare, antibacteriene și conținutului său de acizi grași nesaturați, ceea ce face uleiul acesta o resursă valoroasă în multe tratamente medicale și terapeutice.

În general, uleiul de ricin este utilizat în cosmetică datorită conținutului său bogat în vitamina E, proteine, minerale și alte elemente nutritive. Este rar folosit în gătit din cauza gustului său nu tocmai plăcut. Uleiul de ricin nerafinat, presat la rece, este considerat cel mai bun.

1. Hidratează pielea

Acizii grași din uleiul de ricin pătrund în piele, lăsând-o complet hidratată și hrănită, lucru extrem de benefic dacă aveți pielea uscată sau suferiți de dermatită. Dacă doriți rezultate și mai bune, aplicați un strat gros de ulei de ricin direct pe piele. Acesta va fi rapid absorbit.

2. Funcționează ca laxativ natural

Adăugând 1-2 lingurițe de ulei de ricin în sucul de portocale, obțineți un laxativ natural. Acesta își va face efectul în 2-5 ore.

3. Stimulează creșterea părului

Uleiul de ricin contribuie la echilibrarea nivelului de pH al firului de păr, la reducerea mătreții și la prevenirea despicațului firelor de păr, datorită acidului ricinoleic. Trebuie doar să aplicați ulei de ricin pe scalp, să îl lăsați să acționeze peste noapte și apoi să-l clătiți dimineața. Părul va rămâne sănătos și strălucitor.

4. Estompează ridurile

Aplicarea uleiului de ricin poate ajuta la reducerea ridurilor, petelor și cicatricilor. Uleiul de ricin conține colagen și elastină, oferind pielii un aspect mai tânăr.

5. Maschează vergeturile

Un amestec de o linguriță de ulei de ricin cu două lingurițe de ulei de migdale aplicat pe zona afectată poate ajuta la atenuarea vergeturilor. Masând zona cu acest amestec timp de 10 minute și apoi înfășurând-o cu o folie de plastic veți obține rezultate mai rapide.

6. Întărește genele și sprâncenele

Aplicând ulei de ricin pe gene și pe sprâncene timp de câteva săptămâni, acestea vor fi hrănite și întărite, iar creșterea părului va fi stimulată datorită proteinelor, vitaminelor și acizilor grasi conținuți.

7. Alină durerile musculare

Uleiul de ricin poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare, stimulând circulația sângelui.

8. Vindecă călcâiele crăpate

Uleiul de ricin are proprietăți antiinflamatorii ce pot ajuta la tratarea călcâielor crăpate. Trebuie doar să vă scăldați picioarele în apă caldă timp de 10 minute, apoi să aplicați un disc demachiant înmuiat în ulei de ricin pe călcâie. Repetând acest tratament zilnic, călcâiele vor începe să se vindece.

9. Vindecă unghiile crăpate și previne infecțiile fungice

Aplicarea unui amestec de ulei de ricin și ulei de măsline pe mâini și unghii vă va ajuta să le întăriți și să preveniți infecțiile fungice.

10. Repară firele de păr despicate

Aplicarea de ulei de ricin pe firele de păr de câteva ori pe săptămână îl va întări, prevenind astfel ruperea acestuia.

11. Tratează arsurile solare

Un amestec de ulei de ricin și ulei de cocos aplicat pe zona afectată are proprietăți anti-inflammatory care protejează, hidratează și stimulează creșterea țesuturilor.

12. Vindecă buzele crăpate

Un amestec de ulei de ricin, glicerină și suc de lămâie aplicat seara pe buze și lăsat să acționeze peste noapte este un excelent tratament pentru buzele crăpate.

În ciuda tuturor acestor beneficii, uleiul de ricin trebuie folosit cu precauție în timpul sarcinii, deoarece poate induce travaliul, fiind astfel contraindicat femeilor însărcinate.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: