Brânza de oaie. Adevărul șocant despre această brânză extrem de populară. O cumperi fără să știi asta!

Brânza de oaie: Realități șocante despre o alegere culinară iubită. Cumperi fără a cunoaște secretul!

Brânza de oaie. Discutăm aici despre unul dintre alimentele cu cea mai mare cerere de pe piață. Este însă esențial să fim atenți de unde o achiziționăm. Avertismentul experților nu trebuie ignorat.

Brânza de oaie autentică trebuie să fie produsă din lapte, culturi starter și cheag natural. Din nefericire, piețele de astăzi de abia rezistă sub povara falsurilor brânzeturi, realizate din uleiuri vegetale, amidon și tot felul de arome.

Cu adevărat dificil este să distingi o brânză naturală de un fals. Iată câteva sfaturi de luat în considerare! Falsurile de brânză sunt realizate din ingrediente care nu au nici o legătură cu laptele.

Principalii vinovați sunt uleiurile hidrogenate, pudre cu aromă de lapte, amidon și o cantitate mare de alte chimicale care facilitează coagularea acestor ingrediente.

Ingredientele folosite ar trebui să apară pe etichetă, inclusiv aditivii utilizați. În piețele publice, brânza este de obicei vândută la kilogram și nu se oferă vreo etichetă.

Sunt totuși câteva aspecte care ne pot ajuta să distingem o brânză falsă de una adevărată:

Fermentând, laptele capătă un ușor nuanță galbenă, o consecință a grăsimii sale naturale și a culturilor starter folosite. O brânză de un alb pur ar trebui, așadar, să te determine să te întrebi ce conține cu adevărat. Asta înseamnă că este fabricată din uleiuri, pudre și coloranți.

Brânza de oaie imitație este mai fină și mai compactă, fără găuri. Cea naturală prezintă mici găuri și imperfecțiuni. O brânză prea netedă este cu siguranță un fals, adesea realizat cu clorură de calciu.

Brânza autentică este maturată în saramură. Încearcă următorul test! Pune un pic pe o farfurie. Dacă începe imediat să elibereze o mulțime de apă, aproape incoloră, este clar o brânză falsă.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: