Mărul în ciorbă – trucul genial pe care orice gospodină ar trebui să-l cunoască

Cine nu a făcut greșeala de a adăuga prea multă sare în mâncare? Ei bine, avem o soluție surprinzătoare pentru tine. Aflațin următoarele rânduri ce efect are adăugarea unei feli de măr în ciorbă, un truc salvator pentru orice gospodină iscusită.

Subtilitatea în bucătărie

Greșelile sunt o parte firească a procesului de gătit, indiferent de nivelul de experiență în bucătărie. Însă marea diferență stă în soluțiile de remediere pe care le deține un bucătar experimentat.

A venit momentul să descoperim un truc neobișnuit, dar extrem de eficace. Când ai adăugat din greșeală prea multă sare în ciorbă, poți ajusta gustul folosind un ingredient la îndemână: mărul.

De ce să adaugi măr în ciorbă

Puțini sunt cei care vor anticipa rezultatul adăugării unei feli de măr în ciorbă. S-ar putea crede că mărul va acidula ciorba, însă, în realitate, acesta acționează ca un burete care absoarbe excesul sării.

Acesta este trucul la care apelează multe gospodine iscusite și bucătari pentru a “salva” ciorbele oversarate. Dacă nu ai mere la dispoziție, poți folosi un cartof crud, curățat.

Marul- un erou din umbra

Mai mult, mărul poate fi folosit și în alte situații. Dacă ai cumpărat fructe care nu sunt încă coapte, poți accelera procesul de coacere cu ajutorul mărului. Trebuie doar să le pui pe toate într-o pungă de hârtie, deoarece merele emană etilenă, un compus care accelerează coacerea fructelor.

Condimentele revitalizează în cuptorul cu microunde

Dacă ai condimente care și-au pierdut aroma, nu trebuie să te îngrijorezi. Sunt departe de a fi irecuperabile. Trebuie doar să le înfășori cu grijă într-un prosop paper și să le lași în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Veți fi uimiți de cât de parfumate devin din nou condimentele.

Puiul crocant cu un uscător de păr

Piept de pui cu coaja crocantă – un deliciu irezistibil, nu-i așa? Secretul stă la pielea uscată înainte de coacere. Mai exact, bucătarii profesioniști știu că umiditatea poate fi eliminată cu ajutorul unui uscător de par. Păstrează puiul la aer cald pentru câteva minute înainte de a-l băga la cuptor. Rezultatul este un pui suculent în interior și cu piele crocantă la exterior. Experimentează și tu acest truc!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: