Rețeta delicioasă de prăjitură fină cu brânză dulce și stafide

Prezentăm o rețetă rapidă și ușoară pentru gurmanzii de prăjitură cu brânză și stafide. Fiecare îmbucătură va oferi o experiență culinară de neuitat. Prăjitura asta e ceva cu totul special, cu un gust delicat și o textura fină ce face ca fiecare bucățică să se topească în gură. Dar hai să trecem la ingredientele necesare:

Ingrediente:

1 kg de brânză de vaci

8 gălbenușuri

8 albușuri

230 g unt

380 g zahăr

2 g vanilie

3 linguri amidon

100 g stafide

250 g făină

1 vârf de linguriță de sare

1 ou

Metode de preparare:

1. Amestecăm 120 de grame de unt cu 120 de grame de zahar. Adăugăm un ou, vanilie, făină, și frământăm până când obținem un aluat moale și fraged. Puneți aluatul la frigider pentru circa 60 de minute.

2. După o oră, întindem jumătate din aluat într-o foaie subțire și așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Lăsăm la frigider pentru încă 30 de minute, după care coacem la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.

3. Pentru umplutură, mărunțim brânza cu ajutorul unui blender.

4. Amestecăm restul de unt cu 200 de grame de zahăr. Adăugăm gălbenușurile treptat, unul câte unul, și o lingură de brânză mărunțită. Amestecăm bine.

5. Batem albușurile cu sare și zahărul rămas până obținem o spumă densă. Adăugăm stafidele la compoziție.

6. Adăugăm albușurile bătute la mixtura pregătită anterior, amestecând cu grijă, de jos în sus, într-o singură direcție. Apoi, turnăm compoziția uniform peste blatul copt în prealabil în tavă.

7. Întindem restul de aluat într-o foaie subțire și o așezăm peste compoziție.

8. Coacem totul la 180 de grade Celsius timp de 50 de minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească timp de aproximativ 60-90 de minute (1-2 ore).

9. Decorați după preferințe cu glazură, zahăr pudră, etc.

Sperăm că vă va face plăcere această delicioasă prăjitură cu brânză și stafide. Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: