Strudel Pufoas cu Gris și Budiță de Vanilie – Un Deliciu Cremaos.

Pentru a prepara acest delicios strudel cu budiță de vanilie, veți avea nevoie de următoarele:

12 foi subțiri pentru plăcintă

Un set de ingrediente pentru umplutură:

3 ouă

3 linguri zahăr

200 ml ulei

200 ml iaurt

100 g gris

Un plic de praf de copt

Umplutură de budiță de vanilie:

1 litru de lapte

3 budițe de vanilie

9 linguri de zahăr

Pentru a asambla plăcinta:

Zahăr pudră pentru decor.

Metoda de preparare:

1. Trebuie să începem cu budița.

Într-un castron mare, combinați zahărul cu pudra de budiță și amestecați bine.

Înmuiați mixul de budiță și zahăr cu 18 linguri de lapte rece, având grijă să nu formați cocoloașe. Restul de lapte, puneți-l la fiert. Când începe să fiarbă, adăugați amestecul de budiță și fierbeți câteva minute, amestecând continuu, până obțineți o budiță bine închegată.

Când budița este gata, acoperiți-o cu folie alimentară pentru a evita formarea crustei și lăsați-o să se răcească.

Dacă nu aveți folie, doar amestecați din când în când budița pentru a preveni crusta.

2. Următorul pas este prepararea umpluturii.

Separă gălbenușurile de albușuri. Adaugă zahărul în albușuri și mixează-le cu un mixer.

Adaugă gălbenușurile și amestecă scurt, apoi adaugă uleiul și mai amestecă o dată.

Adaugă grisul și praful de copt și amestecă.

La final, adaugă iaurtul și amestecă totul până obții o compoziție omogenă.

3. Pune prima foaie de aluat. Întinde un strat gros de 4-5 linguri de amestec deasupra și acoperă cu o altă foaie.

Repetă procedeul cu a doua foaie și adaugă a treia.

4. Împarte 250 de grame de budiță rece și întinde-o deasupra celei de-a treia foi.

5. Înfășoară foile de aluat cu umplutura de budița și pune-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Repetă acești pași până ai patru strudele gata formate.

6. Ungi strudelele cu ulei și pune-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, cu ventilator, pentru 20 de minute.

7. Permite strudelelor să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-le în frigider. Când s-au răcit complet, tăiați-le la o grosime de aproximativ 2 cm.

Pudrează-le cu zahăr și servește-le.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: