Laptele de pasăre – Un deliciu ușor de preparat și deosebit de gustos

Laptele de pasăre poate fi realizat într-o multitudine de moduri, totuși, această variantă se distinge printr-un gust deosebit și o preparare simplă. Spuma nu se lasă, este perfectă și vă îndemnăm să încercați rețeta.

Ingrediente

2 litri de lapte,

sare,

16 gălbenușuri,

6 – 8 linguri de zahăr,

2 pliculețe de zahăr vanilat.

Pentru spuma de ou:

16 albușuri,

8 linguri de zahăr,

2 pliculețe de zahăr vanilat,

sare.

Mod de preparare

Puneți la fiert cei 2 litri de lapte cu puțină sare. Separați gălbenușurile de albușuri. Adăugați în gălbenușuri 6 linguri de zahăr cristal (sau 8 linguri, în funcție de cât de dulce preferați), adăugați și 2 pliculețe de zahăr vanilat și mixați timp de aproximativ 10-15 minute. Într-un bol separat, mixați albușurile cu 8 linguri de zahăr cristal, 2 pliculețe zahăr vanilat și puțină sare, până obțineți o spumă fermă și densă.

Când laptele ajunge la punctul de fierbere, adăugați cu lingura spuma de albuș și lăsați să fiarbă aproximativ 1 minut. Pe măsură ce laptele fierbe, spuma își schimbă textura. Se scot într-un bol mai mare și se continuă până când toate “găluștele” sunt fierte.

Adăugați treptat laptele fiert peste gălbenușul de ou mixat. Turnați laptele amestecat cu gălbenuș de ou înapoi în cratiță și lăsați pe foc mic, amestecând constant timp de aproximativ 3-4 minute.

Când se îngroașă, se da deoparte de pe foc și se toarnă într-un bol.

Se adaugă cu grijă spuma de ou în vasul cu lapte și gălbenușuri.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: