Trucuri uimitoare cu bicarbonatul de sodiu pentru grădină

Optimizarea grădinii cu bicarbonat de sodiu: sfaturi practice pentru plantele tale

Dacă grădina este pasiunea ta, cu siguranță îți dorești să ai plante vibrante și să obții rezultate impresionante. Bicarbonatul de sodiu poate fi un instrument extrem de util în acest sens. Iată câteva metode prin care poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a-ți îmbunătăți grădina:

Îndulcește roșiile

Dacă ești un fan al roșiilor pline de gust din grădina ta și vrei să te bucuri de ele vara aceasta, este recomandat să folosești bicarbonat de sodiu. Trebuie doar să presari puțin la rădăcina roșiilor pentru a le reduce aciditatea și pentru a le face mai suculente și mai dulci.

Înflorire rapidă a plantelor

Dacă dorești ca plantele tale să înflorească mai repede, poți folosi bicarbonatul de sodiu ca stimulent. Într-un litru de apă, dizolvă o lingură de bicarbonat de sodiu și pulverizează apa rezultată peste flori și la rădăcină. Aceasta poate stimula înflorirea rapidă a plantelor tale.

Castraveți verzi sănătoși

Ai nevoie de:

2 linguri bicarbonat de sodiu

10 litri de apă caldă

Amestecă bine bicarbonatul de sodiu cu apa și lasă-l să se răcească. Apoi toarnă 0,5 litri din această soluție la rădăcinile fiecărui plant. În cazul unei infecții cu dăunători, planta se tratează cu o soluție de 50 g bicarbonat de sodiu, 10 l apă și 50 g de săpun lichid de rufe. Frecă frunzele cu această soluție de minim trei ori. Poate fi folosită și pentru roșii sau vinete.

Neutralizarea solului acid

Dacă solul din grădina ta este acid, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru neutralizarea lui. Adaugă bicarbonat de sodiu în solul de jur-împrejurul tău, deoarece acestea sunt cele mai sensibile la solul acid. Acest lucru va echilibra pH-ul și va crea un mediu mai favorabil pentru dezvoltarea plantelor.

Prelungi viața florilor tăiate

Dacă dorești să prelungești durata de viață a florilor tăiate, adaugă puțin bicarbonat de sodiu în apă. Acest gest simplu poate contribui la menținerea prospețimii florilor pentru o perioadă mai lungă.

Un pesticid contra dăunătorilor

Diluează 5 linguri de bicarbonat de sodiu

în 10 l de apă

Tratează pomii la nivelul coroanei și al frunzelor de deasupra și de dedesubt. Este necesar aproximativ două tratamente. Astfel, poți uci prima generație de dăunători, iar a doua generație, cea tânără, va fi cu siguranță eradicată prin al doilea tratament.

Alungă furnicile

Pentru a alunga furnicile care îți invadează constant grădina și sunt pe punctul de a-ți invada casa, bicarbonatul de sodiu este soluția. Prepară un amestec din oțet și bicarbonat, pulverizează în zonele invadate de furnici și vei scăpa de această problemă.

Mentine pământul proaspăt

Grădina ta reprezintă o responsabilitate mare, deoarece necesită atenție și grijă zilnică. Pământul joacă un rol esențial în cultivarea plantelor și a legumelor, asa că e bine să știi ce trebuie să oferi acestuia pentru a-l menține fertil. În afara de apă, presară bicarbonat de sodiu peste pământ pentru a-l înviora.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: